Vinete umplute cu pui

de Oana in Pui, 26 Mai 2009 | 43141 vizualizari

 

Umpluturile pentru vinete pot varia in functie de gust sau de sezon. Oricum ar fi, sunt absolut delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • cateva fire de usturoi verde
  • un ardei capia
  • 2 rosii
  • o legatura cu marar
  • un ou
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • busuioc
       Sos de iaurt:
  • 200 g iaurt
  • un fier de usturoi verde
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu pui:

Vinetele se taie transversal, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele si se lasa deoparte. Miezul se toaca la robot (sau cubulete) si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra.

Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se maruntesc la robot.

Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pune carnea de pui. Miezul de la vinete se pune intr-o sita si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Toata zeama lasata este amara si trebuie s-o inlaturam! Apoi punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand (la foc mic). Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.

Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.

Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa si acoperim cu folie de aluminiu, apoi lasam la cuptor 20 de minute, la foc mediu.

Se scoate apoi folia si se rade branza sau cascaval peste vinete (eu am avut cas proaspat). Cred ca merge de minune si mozzarella. Se presara deasupra busuioc si se mai lasa 5 minute la cuptor.

Sosul de iaurt cu care se servesc vinetele umplute se face foarte simplu. Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat. Eu am facut usturoiul la robot :)

Se servesc fierbinti si cu pofta!!!

PeSe: Ultima poza este trimisa de Andreea, ea a facut "Vinete umplute cu legume si sos de iaurt".

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Oana 1

05.10.2011, 15:21

Ma bucur! uite, n-am mai facut demult...

mihaelar63 1

21.08.2017, 03:37

Grozave

UrsanMihaela 1

16.01.2018, 20:24

ma tenteaza sa incerc si eu aceasta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui cu sos